nieuws

27 april 2023

IPC Services, specialist in brandwerende en industriële coatings, vervoegt de SPC groep

Vanaf heden maakt IPC Services deel uit van de SPC groep, samen met Para Industries (Gent zeehaven), Staal Straal Weelde (Weelde), IPD (Kempen) & Pattyn (Wevelgem). IPC Services is een toonaangevend straal- en coatingbedrijf met een sterke focus op brandwerend schilderwerk.

IPC Services blijft zelfstandig opereren maar met ondersteuning van de groep

Zaakvoerder Krista De Vos heeft de afgelopen jaren samen met haar team, en in samenwerking met zusterbedrijven REI Projects en Veldeman, een indrukwekkend groeitraject gerealiseerd en een brede klantenportefeuille uitgebouwd. IPC Services blijft onder eigen naam en onder leiding van Krista opereren, maar kan voortaan rekenen op de voordelen en ondersteuning van een grotere groep in industriële straal- en schilderwerken. Door de krachten te bundelen met SPC kan IPC Services haar klanten vanaf heden ook bedienen voor groot en klein atelierwerk in eigen spuitruimtes, alsook voor een breed spectrum aan industriële coatingspecialisaties zoals tank linings.

Ik ben zeer verheugd deze stap te kunnen zetten met IPC Services. We hebben met heel

ons team hard gewerkt de afgelopen jaren om ons bedrijf in België op de kaart te zetten. We zijn ervan overtuigd dat we met de ondersteuning, de infrastructuur en het netwerk van SPC onze klanten nog beter gaan kunnen bedienen.”, zegt Krista De Vos.

SPC zet in op de kracht van lokale bedrijven

SPC is uw partner voor kleine en grote coatingwerken in de Benelux. Op heden beschikt de groep over meer dan 100 schilders en zandstralers, een netwerk aan gekwalificeerde onderaannemers en 4 eigen ateliers (gelegen in Gent, Weelde, Wevelgem en Antwerpen) met meer dan 20.000m2 aan spuitruimte. Uniek binnen de sector is de nabijheid en flexibiliteit van een lokaal bedrijf in combinatie met het professionalisme en voordelen van een grotere groep. Dit alles stelt SPC maximaal in staat om haar klanten volledig te kunnen ontzorgen op gebied van industriële straal- en schilderwerken.

Aandeelhouders blijven betrokken en bouwen mee aan SPC

Naast Krista De Vos, is IPC Services in handen van de familie Veldeman (Veldeman), Tomas Mannaert (IPC Services) en Filip Franckaert (REI Projects). Alle bestaande aandeelhouders blijven operationeel betrokken en worden tevens medeaandeelhouder van SPC. Door hun expertise, ervaring en netwerk ter beschikking te stellen, bouwen ze mee aan de verdere groei van IPC Services en SPC.

16 maart 2023

De specialist in tank linings ‘IPD’ sluit zich aan bij de sterk groeiende SPC groep

Vanaf heden maakt IPD deel uit van de SPC groep, samen met Para Industries (Gent zeehaven), SSW (Weelde) en Pattyn (Wevelgem). Net zoals de andere bedrijven binnen de groep, is IPD een gevestigde waarde in de sector voor industriële straal- en schilderwerken. IPD blijft onder eigen naam en onder leiding van Yentl Diels opereren, maar kan voortaan putten uit de voordelen en sterktes van een grotere groep. Zo kan IPD haar klanten vanaf heden ook bedienen voor grotere projecten, alsook voor allerhande shopwerk.

IPD is een toonaangevend straal- en coatingbedrijf, gespecialiseerd in tank linings en vacuümstraalwerken, voornamelijk actief in de (petro-)chemie en zware industrie. Zo heeft Yentl Diels met IPD een indrukwekkende klantenportefeuille uitgebouwd en projecten gerealiseerd voor onder meer Geldof, Ivens, Borealis en BASF.

SPC is uw partner voor kleine en grote coatingwerken in de Benelux. Op heden beschikt de groep over meer dan 100 schilders en zandstralers, een netwerk aan gekwalificeerde onderaannemers en 3 eigen shops met >20.000m2 aan spuitruimte. Dit alles stelt ons maximaal in staat om onze klanten volledig te kunnen ontzorgen op gebied van industriële straal- en schilderwerken. Met SPC kiest u voor de nabijheid en flexibiliteit van een lokaal bedrijf, maar ook voor het professionalisme en de voordelen van een grotere groep.

Yentl Diels, zaakvoerder van IPD & medeaandeelhouder van SPC: “Ik zie in SPC de ideale partij om de volgende fase in het groeitraject van IPD te kunnen realiseren. Ik kan volledig terugvallen op de infrastructuur en voordelen van de bredere groep zonder de eigenheid en lokale betrokkenheid van IPD te verliezen.

Wij zijn er ten stelligste van overtuigd dat met deze stap de toekomst van IPD beter dan ooit verzekerd is en we onze klanten nog beter gaan kunnen bedienen!

Vriendelijke groet,

Yentl Diels & het voltallige IPD-team